Lizette Bertelsmann

Viool

Direct naar lestarieven, contact

Over Lizette

Lizette koos er als vierjarigemeteen voor om viool te gaan spelen. Inmiddels is ze afgestudeerd als Master of Music, geeft concerten en geeft vioolles bij DNM en in Utrecht.

Haar eerste  vioollessen kreeg Lizette aan de Muziek- en dansschool Amstelveen bij Anneke Schilt en Hans Scheepers. Vervolgens studeerde zij aan het Utrechts Conservatorium waar zij in 2010 haar Bachelor of Music heeft behaald. Hierna heeft zij zich verder verdiept in het lesgeven tijdens de Master of Music. Hoofdvaklessen volgde zij bij Elisabeth Perry, Joyce Tan en Stieneke Nagel. Deze opleiding heeft Lizette voltooid met als afstudeerrichting ‘music and arts education’. Onderdeel hiervan was de nascholingscursus opbouw basistechniek voor viooldocenten.

Lizette heeft zich gespecialiseerd in het lesgeven aan jonge kinderen. Tijdens haar stage leerde ze van Wiesje Miedema aan de Muziek- en dansschool Amstelveen in de praktijk om (groeps)lessen te geven aan jonge en zeer jonge kinderen. Later volgde ze bij deze docente de applicatiecursus voorbereidend viool en kreeg methodieklessen bij Koosje van Haeringen aan het Koninklijk Conservatorium.

Lizette begon al kort nadat zij aan haar conservatoriumopleiding was begonnen met lesgeven en is sinds 2009 als viooldocente verbonden aan De Nieuwe Muziekschool en heeft een lespraktijk in Utrecht, waar ze kinderen, jongeren en volwassenen lesgeeft. Tevens heeft Lizette lesgegeven aan het Koninklijk Conservatorium aan kinderen die het programma Pi:muziek voor kleuters volgen. Momenteel geeft ze deze Pi lessen in Bilthoven.

Naast het lesgeven speelt Lizette graag in orkesten en ensembles. Samen met celliste Caroline Deul vormt zij het duo Allegro Giusto waarmee ze regelmatig optreedt en is concertmeester van het Amstelstrijkersensemble.

Vioolles

Al vanaf 4 jaar kun je starten met vioolles! Dan krijg je spelenderwijs les in een groepje.
Maar ook als je iets ouder bent is het mogelijk om te starten. Privéles of duoles is dan de meest geschikte lesvorm.
Bovendien geef ik les aan volwassenen; zowel aan beginners als leerlingen die het vioolspelen na een tijd geen les te hebben gehad weer oppakken of extra les nemen naast het spelen in een orkest.

In de lessen wordt natuurlijk aandacht besteed aan de techniek en muzikaliteit en daarnaast vind ik samenspel tijdens de les heel belangrijk. Ook voor voorspeel momenten worden regelmatig duo’s of ensembles gevormd. In de speler hieronder zie je enkele leerlingen van mij tijdens verschillende voorspeel momenten, waaronder het concert van 125 violisten en Janine Jansen in Het Concertgebouw.

Voor iedere leeftijdsgroep gebruik ik een andere methode die is afgestemd op de belevingswereld en mogelijkheden die bij de betreffende leeftijd passen. Door de juiste input tijdens de les geef ik je de mogelijkheid om goed viool te leren spelen. Als leerling is het jouw taak om deze mogelijkheid te benutten, door thuis te oefenen!

Instromen is gedurende het hele jaar mogelijk voor individuele lessen.
Bij voldoende aanmeldingen van gelijke leeftijd en niveau kan er een nieuw groepje starten.

Contact met Lizette

Telefoon

06 21 22 57 10
Website  www.lizettebertelsmann.nl
Mail mail@lizettebertelsmann.nl
Specialisatie Vioolles voor jonge kinderen, vanaf vier jaar oud.
Facebook  www.facebook.com/LMNotes
Linkedin https://www.linkedin.com/in/lizettebertelsmann 

Tarieven voor het cursusjaar 2018-2019

(schuif de tabel op je mobiel  heen en weer om alle info te kunnen zien, of je telefoon kantelen)

LESVORM LESDUUR TARIEF LESSEN
Individueel les 30 min. p.w. €998 38
Individueel les 45 min. p.w. €1495 38
Individueel les 60 min. p.w. €1960 38
Duoles (2 pers.) 45 min. p.w. €770 p.p. 38

  • Maatwerk en andere lesvormen in overleg mogelijk.
  • Voor leerlingen vanaf 21 jaar oud, moet 21% BTW in rekening worden gebracht bovenop de vermeldde tarieven.
  • Duoles en groeples is mogelijk bij leerlingen van gelijke leeftijd en niveau.