Emmy van Weverwijk

Klavecimbel / Panfluit

Direct naar lestarieven, contact

Wil je eens wat anders dan de reguliere instrumenten proberen? Kies dan voor de Klavecimbel of de Panfluit en probeer een proefles.

Klavecimbel

Kun je al aardig piano spelen en ben je benieuwd hoe het is om op een klavecimbel te spelen? Of heb je nog helemaal geen ervaring op een toetsinstrument? Klavecimbelles geef ik aan iedereen, van beginner tot vergevorderde! Van mij als docente kun je een geduldig oor verwachten en een gestructureerde en creatieve manier van lesgeven.

Gevorderden: Organisten en pianisten die klavecimbel willen gaan spelen zijn zeker in het voordeel. Omdat aanslagtechniek en toonvorming heel verschillend zijn, wordt altijd begonnen met enkele muziekstukken die op beide instrumenten goed speelbaar zijn.

Voor beginners het volgende: Je kunt met klavecimbelles starten zodra de motorische ontwikkeling ver genoeg is. Meestal is dat rond het 6e levensjaar. Voor kinderen tot 6 jaar geef ik aangepaste cursussen. Zie verderop op deze pagina.

Volwassen? Al wat ouder? Schroom niet, ook u kunt met plezier klavicimbel leren spelen.
Muzikale voorkennis is handig maar niet noodzakelijk. De kennis wordt in de lessen tegelijkertijd met het spelen opgebouwd.

Hoe klinkt nou eigenlijk een klavecimbel?

Panfluit

De panfluit is één van de oudste, èn één van de meest veelzijdige instrumenten die er bestaan. Je kunt er werkelijk alle muziek op spelen. Oorspronkelijk is de panfluit een folklore-instrument (het panfluittype dat wij gebruiken komt uit Roemenie), maar jazz-, pop- en alle soorten klassieke muziek klinken net zo goed fantastisch.

Motorische ontwikkeling
Zodra je motorische ontwikkeling ver genoeg is kun je met panfluitles starten. Meestal is dat rond het 6e levensjaar, maar soms ook eerder. Uiteraard geef ik ook les aan volwassenen.  Muzikale voorkennis is handig maar niet noodzakelijk. De kennis wordt in de lessen tegelijkertijd met het spelen opgebouwd.

Voor wie nog geen panfluit heeft: Lang niet ieder instrument, zelfs niet van een zelfde type, is goed. Je moet de mooie exemplaren weten te vinden. Ik adviseer/assisteer graag bij de aankoop van een passend instrument. Een eenvoudige kleine huurfluit voor de eerste 10 lessen kost éénmalig € 7,-.

Over Emmy

Ik ben Emmy van Weverwijk en heb een La Sonrisapraktijk in Bemmel, tussen Arnhem en Nijmegen. Ik geef les als ZZPer op diverse locaties in het land. En ben moeder van een dochter (1993) en een zoon (1995).

Mijn leven en werk zijn voor het grootste deel gewijd aan muziek en klank. Ik geniet daarvan en breng dat graag aan anderen over. Het was voor mij vanzelfsprekend om van muziek mijn beroep te maken. Vanaf mijn studietijd ben ik in aanraking gekomen met creatieve methodieken en lesideeën. Mijn liefde voor koorzang en wereldmuziek en -dans komt in mijn lessen en workshops goed van pas.

Naast alle professionele muzikale aktiviteiten hou ik mij bezig met vertaalwerk, bijles geven, tekenen en schilderen, schrijven en fotografie.

Muziek voor 0 tot (+/-) 7 jaar

Spontaan muziek maken, zingen en dansen met onze kinderen is van het grootste belang  en hartstikke leuk. Emmy van Weverwijk heeft zich helemaal gespecialiseerd in pedagogiek met de allerjongsten. Er zijn verschillende cursussen voor de leeftijd van 0 tot (+/-) 7 jaar. Zie onze pagina ‘Muziek voor  0 – 7 jaar

Contact

Telefoon: 0481 – 769051
e-mail: emmy@lasonrisamuziek-en-klank.nl

Lestarieven

(schuif het tabel op je mobiel  heen en weer om alle info te kunnen zien, of je telefoon kantelen)

LESVORM LESDUUR TARIEF LESSEN
individueel les wekelijks 30 min € 864,- 32
duoles wekelijks 30 min € 864,- 32
individueel les wekelijks t/m 7 jaar 20 min € 576,- 32
Proefles 30 min € 15,-
Muziek 0 – 7 jaar kijk hier

  • Leerlingen vanaf 21 jaar betalen 21% BTW over het lesgeld