Folke Nauta

Piano

Nieuw!  Bekijk hier mijn introductie video
Direct naar lestarieven, contact

Over Folke

Werd geboren in Hengelo (Ov.) en studeerde piano aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam. Al tijdens zijn studie won hij meerdere prijzen. Hij trad op als solist en in kamermuziek, en nam diverse CD’s op. Naast zijn loopbaan als uitvoerend pianist geeft hij sinds 1998 privé pianoles; later deed hij ook op muziekscholen en conservatoria ervaring op als docent en begeleider.

Daarbij leerde hij dat niet het niveau van de leerling het belangrijkste is, maar zijn of haar motivatie om verder te komen, en de wil om daar ook wat moeite voor te doen. Pianospelen gaat niet vanzelf, maar elke oefening helpt je weer een stapje verder! Dat verder komen is leuk, of je nu net begint of al Chopin kan spelen.
“Pianoles mag leuk én leerzaam zijn; daarom houd ik als leraar van balanceren tussen aardig en soms een beetje streng. Daarbij vind ik het zelf leuk dat iedereen weer anders is. Elke leerling heeft daarom weer iets anders nodig om verder te komen, ook al blijft de basis voor iedereen wel hetzelfde: goede houding, noten lezen, goed tellen. Ik word er zelf ook blij van als ik zie dat mijn lessen helpen en iemand kan na een tijdje dat ene liedje of dat ene stuk spelen dat hij/zij eerst nog niet kon.”

Bel gerust voor een vrijblijvende kennismakingsles. Als we na de kennismaking besluiten door te gaan, spreken we af hoe vaak je (of je kind) het beste zou kunnen komen, en hoe lang de les gaat duren. Aan de hand daarvan bepalen we de hoogte van het lesgeld.

Bij mensen die nog niet zo ver zijn, zijn de lessen vaak 20 tot 30 minuten, terwijl een gevorderde in de regel meer baat heeft bij een les van 45 minuten of meer.

Ook kleine ensembles (duo’s, trio’s etc.) kunnen les van me krijgen. Daarbij gelden dezelfde tarieven als voor individuele lessen.

Contact

telefoon 06 1334 4717
e-mail folkenauta@chello.nl

Lestarieven cursusjaar 2022-2023

(de tabel op je mobiel  heen en weer schuiven om alle info te kunnen zien, of je telefoon kantelen)

LESVORM LESDUUR TARIEF < 21 jr TARIEF ≥ 21 jr LESSEN
Individueel les wekelijks 20 min. (kinderen, beginnend) € 746 n.v.t. 38
Individueel les wekelijks 30 min. € 1.120 € 1.355 38
Individueel les wekelijks 45 min. € 1.680 € 2.033 38
Individueel les wekelijks 60 min. € 2.240 € 2.720 38
Individueel les tweewekelijks 60 min. € 1.120 € 1.355 19
Kennismakingsles ca. 30 min. gratis gratis 1

N.B. In overleg zijn er altijd meer lesvormen mogelijk, ook duolessen.

  • Het jongerentarief tot 21 jaar is vrijgesteld van BTW.
  • Een seizoen heeft standaard 38 lesweken. Vakanties worden niet meegerekend.
  • Proefperiode: Na de gratis kennismakingsles kan de leerling nog een proefperiode van 10 (betaalde) lessen aangaan zonder verdere verplichtingen.
  • Familiekorting: bij meerdere leerlingen uit één gezin die bij mij gedurende een heel seizoen pianoles volgen ontvangt elke tweede cursist van mij drie lessen gratis. Korting is alleen van toepassing op de leerling met het laagste lestarief, en wordt aan het einde van het seizoen gecrediteerd. Neemt u voor verdere vragen gerust contact op.