Ivana Poparic

Cello

Nieuw! Bekijk hier mijn introductievideo
Direct naar lestarieven, contact

Hi, welkom op mijn pagina!

Ik ben altijd benieuwd bij een nieuwe leerling wat de rede is om cello te kiezen tussen al die mooie instrumenten. Waar heb je de cello ontdekt of over gehoord? Iedereen heeft zijn eigen verhaal, wat ik heel boeiend vind. Toch is dat meestal de klank van een instrument die ons aantrekt. Wil je meer ontdekken over hoe je die mooie celloklanken in muziek kan toveren? Dan ben je van harte welkom om bij mij te lessen.

Cellolessen zijn toegankelijk voor alle leeftijden en beslaan behalve basistechniek vele andere aspecten, zoals houding, toonvorming, vingerzettingen, streken, dynamiek, frasering, alsmede een introductie tot de mooiste celloliteratuur.

Meteen bij de eerste les speel je al een liedje, begeleid door mij op cello 🙂
Je doet dit pizzicato (plukkend) en daarna ga je leren strijken. Na ongeveer 1 of 2 jaar zou je al in een ensemble of orkest kunnen meespelen. Dit geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen.
Aangezien het instrument ‘meegroeit’ wordt er bij kinderen meestal eerst een cello gehuurd. Voor kinderen zijn wekelijkse lessen belangrijk. Volwassenen kunnen vanzelfsprekend ook wekelijks lessen, of eens per twee weken.

En tot slot vind ik belangrijk:
Een goede band en vertrouwen tussen leerling en docent. Het moet goed klikken met het kind, maar ook met de ouders. Cellospelen gaat niet vanzelf, maar elke oefening helpt je weer een stapje verder!

Altijd al eens aan celloles willen beginnen of na zoveel jaar de draad weer eens oppakken? Neem gerust contact met me op voor een gesprek en/of proefles.

Over Ivana:

Celliste Ivana Poparic werd geboren in Belgrado, Joegoslavië. Toen zij acht jaar was kreeg zij haar eerste officiële cellolessen van haar vader Ivan Poparic en Valter Despalj. Zij speelde op talrijke festivals en in toonaangevende ensembles. Zij won diverse prijzen in nationale competities. Ivana maakte haar orkestrale debuut op het Young Talent Festival toen zij zestien jaar was. Ook  won zij de eerste prijs op het Internationale “Isola di Capri” Duo Concours in Italië.

Zij werd toegelaten tot de gerenommeerde celloklas van Boris Pergamenschikov aan de Musikhochschule in Keulen. Daarna volgde ze cello opleiding aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Dmitri Ferschtman en Elias Arizckuren en studeerde zij kamermuziek bij Istvan Parkany en Willem Brons. Ivana trad op als solist met de Philharmonische orkesten van Belgrado en Zagreb en met het Kamerorkest “St. George “ uit Belgrado .

Als lid van internationaal gerenommeerde kamermuziekensembles, Nieuw Sinfonietta, I Fiaminghi, New European Strings, was Poparic bevoorrecht om de wereld rond te reizen. Zij trad op van China en Japan tot Europa en de Verenigde Staten. Zij is actief als kamermusicus en speelt regelmatig in verschillende kamermuziek bezettingen .

Contact

tel: 06 2528 4687
e-mail: ivanapoparic@gmail.com
Website: www.ivanapoparic.nl

Lestarieven cursusjaar 2022-2023

(schuif de tabel op je mobiel  heen en weer om alle info te kunnen zien, of kantel je telefoon)

LESVORM LESDUUR TARIEF < 21 jr TARIEF ≥ 21 jaar LESSEN
individueel les wekelijks 30 min. € 1.150 € 1.392 38
individueel les wekelijks 45 min. € 1.698 € 2.055 38
individueel les wekelijks 60 min. € 2.192 € 2.652 38
individueel les tweewekelijks 60 min. € 1.150 €1.392 19
kennismakingslessen 30 min. €150 € 182 4

N.B.

  • Groepsles is mogelijk bij voldoende aanmeldingen van gelijke leeftijd en niveau
  • Cello ensemblelessen mogelijk (samenspelen van cello duetten, trio’s, kwartetten)
  • Mijn lesdag is vrijdag.
  • Bij een proefles kan gebruik gemaakt worden van een muziekinstrument van De Nieuwe Muziekschool en hoeft dus nog geen eigen instrument te worden gehuurd of gekocht.
  • Een seizoen heeft standaard 38 lesweken. Vakanties worden niet meegerekend.
  • Het jongerentarief tot 21 jaar is vrijgesteld van BTW.