Robin Willems

Ukelele

Nieuw!  Bekijk hier mijn introductie video
Direct naar lestarieven, contact

Gitaar, of toch ukelele?

Gitaar is een ontzettend veelzijdig instrument, maar ik ben er inmiddels achtergekomen dat bijna alles wat je met een gitaar kan, ook kan met een ukelele. Het kan zelfs leuker zijn om met ukelele te beginnen, omdat het spelen van akkoorden (de meest voorkomende manier om gitaar of ukelele te spelen) vaak iets makkelijker is dan op gitaar. Dan speel je dus nog sneller al met je favoriete liedje mee!

Beginnende gitaristen worden vaak aangeraden om op een klassieke gitaar te beginnen. Deze heeft nylon-snaren, waar je vingers niet zo aan hoeven te wennen. Ook de ukelele heeft nylon-snaren, en omdat het een kleiner instrument is, heb je als beginner minder kracht in je vingers nodig om het juist te bespelen. Overstappen van ukelele op gitaar of andersom is vaak geen probleem omdat dezelfde technieken gebruikt worden. Het grootste verschil zijn de 4 snaren van de ukelele tegenover de 6 snaren van een gitaar, verder kun je het vergelijken met overstappen van een akoestische naar een elektrische gitaar, wat ook zonder problemen gaat!

Mocht je twijfelen tussen de gitaar en ukelele, dan kunnen we altijd een proefles afspreken om beide snaarinstrumenten uit te proberen. Voor jonge kinderen kan ukelele iets makkelijker zijn, maar het is moeilijk om de verkeerde keuze te maken. Ook zijn kwalitatief goede instrumenten tegenwoordig vriendelijk geprijsd en er zijn zelfs goedkope ukelele bouwpakketten beschikbaar die prima klinken. Je begingt met alle losse onderdelen en hebt alleen houtlijm nodig om je eigen ukelele in elkaar te zetten, ik heb zelf een ukelele die ik zo gebouwd heb!

Mijn lessen

Tijdens mijn lessen ontdekken we samen alle mogelijkheden van jouw ukelele die jou aanspreken. Ik geloof dat we nieuwe dingen leren door onze eigen fascinaties te kunnen volgen en daarom probeer ik er samen met elke leerling vanaf de eerste les zo goed mogelijk achter te komen wat hen inspireert.

We zijn vanaf het begin bezig met samen muziek maken, ook wanneer dat voor de beginnende leerling betekent dat we ritmes improviseren op een enkel akkoord, of met slechts twee noten een manier vinden om de nieuwste popnummers mee te spelen. We leren tijdens mijn lessen niet alleen liedjes door te oefenen, maar oefenen we ook door liedjes te spelen. Juist dit plezier is wat ons motiveert om steeds meer te willen leren, en de sterke basis die je hiermee opbouwt maakt dit mogelijk!

Over mij

Ik ben in 2017 afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, richting jazz gitaar. Sinds 2013 geef ik les bij verschillende muziekscholen en aan huis, iets waar ik veel plezier en inspiratie uit haal. Inmiddels ben ik bezig met een tweede bachelor, richting docent muziek (voorheen ‘schoolmuziek’), wat me ook de bevoegdheid geeft om in het voortgezet onderwijs aan de slag te gaan als muziekdocent, of muzieklessen en projecten te leiden in het primair onderwijs.

Leerlingen verder helpen in het improviseren binnen pop, rock, blues, funk, en jazz, zie ik als een van mijn specialisaties, maar ik beleef nog altijd minstens zoveel plezier aan het overgeven van mijn passie en enthousiasme voor muziek aan beginnende leerlingen van alle leeftijden. Mede door mijn studie docent muziek, heb ik hierin op uiteenlopende manieren veel ervaring opgedaan de afgelopen jaren. Naast het lesgeven treed ik in allerlei bezettingen en verschillende genres op, van eigen werk binnen de moderne jazz tot covers van pop & rock-nummers, van bigbands tot intieme duo-concerten.

Contact

(de tabel op je mobiel  heen en weer schuiven om alle info te kunnen zien, of je telefoon kantelen)

Telefoonnummer: 06 5185 1648
E-mailadres: robinwillems@live.com

Lestarieven cursusjaar 2021-2022

LESVORM LESDUUR TARIEF < 21 jr TARIEF ≥ 21 jr LESSEN
Individueel les wekelijks 30 min. € 1.070 € 1.295 38
Proefles 30 min. € 25 € 30 1
Proeflessen 5x 30 min. € 135 € 165 5
  • Groepslessen in overleg mogelijk (ook tijdens proeflessen)
  • Tweewekelijkse lessen en/of afwijkende lesduur mogelijk
  • Lessen ook mogelijk in combinatie met het bouwen van een instrument aan de hand van een bouwpakket (google DIY ukelele!)
  • Het jongerentarief tot 21 jaar is vrijgesteld van BTW.
  • Een seizoen heeft standaard 38 lesweken. Vakanties worden niet meegerekend.