SaraLee Vos

Zang – Soul, Pop, R&B, Jazz

Nieuw!  Bekijk hier mijn introductie video
Direct naar lestarieven, contact

Over SaraLee

SaraLee Vos is als zangeres gespecialiseerd in jazz, soul, r&b en pop en geeft al velen jaren les. Ze studeerde na de Havo voor Muziek & Dans aan het Rotterdams Conservatorium, en heeft EVTS level I en II gedaan, één van de belangrijkste stromingen op het gebied van zangtechniek van de laatste decennia.

Naast het geven van privélessen is ze is dirigent van het Utrechtse soulkoor ’The Brand New Bags’, geeft in Utrecht bij Parnassos al jaren de goedlopende cursussen ‘soulkoor’, ‘Pop,Soul, Jazz’, en ‘Soul en R&B’, en geeft workshops zang, koor en improvisatie door het hele land.

Daarnaast is ze actief als sessiemuzikant met een ruime ervaring met lead en backing vocals in allerlei bands in het clubcircuit, op festivals en voor radio en televisie, nam in 2011 een jazzalbum op met het quartet van Alexander Beets en is een actieve en geïnspireerde songwriter- in april 2016 kwam het album “Freedom” uit van haar band Electric Love.

Over mijn lessen

“Ik help je graag met zangtechniek, zuiver zingen, timing, interpretatie, uitspraak en improvisatie, en natuurlijk kies je zelf je repertoire. Want plezier hebben in het zingen staat voorop! Je bent altijd welkom voor een proefles, hoe oud je ook bent.

Zangtechniek is eigenlijk heel makkelijk. Alle spieren en organen die je gebruikt bij het zingen gebruik je de hele dag door bij het ademhalen en praten en roepen. Belangrijk is om voor het zingen een goed lichaamsbewustzijn te krijgen, zodat je voelt wat er gebeurt in je lijf. In het begin zal je nog over veel tegelijkertijd moeten nadenken, maar als je veel oefent komt alles wat je leert redelijk snel in je lichamelijk geheugen te zitten, en kan je vrijuit gaan zingen, zonder technische belemmeringen.

Ik vind het ook belangrijk dat zangers zich leren opstellen als muzikanten. We hebben als zangers een andere functie dan bijvoorbeeld gitaristen of bassisten, want we staan meer in the spotlight, en we werken niet alleen met muziek, maar moeten ook een tekst geloofwaardig en overtuigend kunnen overbrengen aan het publiek. Daarnaast hebben wij geen knopjes of snaren- maar vooral ons geheugen, onze oren, en muzikale intuïtie waar we het mee moeten doen.

Juist daarom is het zo belangrijk om een muzikale basis te hebben en om je gehoor goed te ontwikkelen, dus daar werk ik altijd veel aan. En om te leren communiceren met je mede-muzikanten, zodat je je visie aan hen kan overbrengen, en zodat je begrijpt waar zij het over hebben- en je goed samen kan leren spelen.

Een van de leukste dingen bij DNM is dat we veel doen aan samenspel en vaak ‘bandjesprojecten’ hebben, dus dan kan je dat meteen in de praktijk brengen!

Het is prachtig om te zien hoe mensen op kunnen leven van zangles. De dingen die ze leren over ademhaling, ontspanning, houding, focus, op speelse wijze met emoties leren omgaan, en communicatie in zo’n prachtige pure vorm kunnen –zonder te overdrijven- echt voor gelukkigere en stabielere mensen zorgen. Het jezelf durven laten horen, het overwinnen van angst door op te treden, en het samenwerken met anderen kan zorgen voor meer zelfvertrouwen en verbinding. Maar bovenal de vreugde van het zingen zelf, want zingen is natuurlijk het allerleukste dat er is!”

Contact met SaraLee

Tel: 06 5089 8830
E-mail:  saraleevos@hotmail.com
Website:  www.saraleevos.com

Lestarieven cursusjaar 2020-2021

(schuif de tabel op je mobiel  heen en weer om alle info te kunnen zien, of kantel je telefoon)

LESVORM LESDUUR TARIEF < 21 jr TARIEF ≥ 21 jr LESSEN
Individueel les wekelijks 30 min. € 1.015 € 1.228 38
Individueel les 2 wekelijks 60 min. € 1.015 € 1.228 19
Individueel les 2 wekelijks 45 min. € 888 € 1.074 19
duoles wekelijks 30 min. € 689 € 833 38
Pop/Soul koor Kijk hier

NB:

  • Afwijkende lesvormen in overleg mogelijk
  • Lestarief kan in 3 termijnen worden betaald
  • Het jongerentarief tot 21 jaar is vrijgesteld van BTW.
  • Een seizoen heeft standaard 38 lesweken. Vakanties worden niet meegerekend.