Oriëntatie Muziekinstrumenten en AMV

Direct naar contact, lestarieven

Oriëntatie Muziekinstrumenten

De cursus oriëntatie muziekinstrumenten is een hele leuke voorbereidende cursus voor kinderen van 6-10 jaar die interesse hebben in muziek,  maar nog niet weten op welk instrument ze willen gaan spelen.

In groepjes maakt Annelieke Lieverse je op een speelse manier kennis met verschillende muziekinstrumenten. Je gaat zelf instrumenten verkennen en ze uitproberen. En tijdens muzikale spelletjes leer je ook een aantal basisprincipes zoals; ritme, dynamiek, vorm en tempo. Om je te inspireren zullen leerlingen en docenten van DNM hun instrument demonstreren in de les.

Lijkt het je leuk om samen instrumenten te verkennen en te ontdekken welke klanken en instrumenten jou het meest aanspreken? Geef je dan op!

AMV-Algemene Muzikale Vorming

De AMV cursus is een goede cursus voor kinderen van 6-7 jaar en 8-9 jaar die al spelenderwijs kennis willen maken met muziek in het algemeen. In 10 lessen van een uur ontdekken we de beginselen van het samen muziek maken. Op deze manier vormen we een basis voor je verdere muzikale ontwikkeling.

De kinderen gaan samen muziek maken en gevoel voor ritme, melodie en samenklank ontwikkelen. We zullen veel spelletjes doen en ook luisteren naar muziekfragmenten. We gebruiken de blokfluit, een xylofoon en ritme instrumenten om de lesstof tot leven te wekken.

De lessen van de cursus hebben een thema zoals de seizoenen, dieren en emoties. Zo is elke reeks weer anders en kan je een heel jaar AMV volgen.

Lijkt het je leuk om samen muziek te maken, te ontdekken hoe muziek in elkaar zit en hoe je dat samen kan bespelen? Geef je dan op!

Deze cursus kan als vervolg op de cursus muziek oriëntatie gevolgd worden, maar het is geen vereiste om deze vooraf gedaan te hebben.

Wanneer

– deze cursusen kunnen telkens starten bij genoeg aanmeldingen, en wordt vervolgens wekelijks gegeven op de vrijdag en zaterdag op een af te spreken tijdstip.
– de cursus Oriëntatie duurt 5 weken en er kunnen maximaal 6 kinderen in een groep. Elke les duurt 60 minuten.
– de cursus AMV duurt 10 weken en hier kunnen ook maximaal 6 kinderen in een groep. Elke les duurt 60 minuten.

Over Annelieke

De lessen Oriëntatie Muziekinstrumenten en AMV  worden gegeven door onze klarinetdocente Annelieke Lieverse. Annelieke studeerde aan het conservatorium van Utrecht. Naast een uitmuntende klarinetiste te zijn heeft ze zich gespecialiseerd in het onderwijs aan jonge kinderen. Daarvoor ontwikkelde zij haar eigen lesmethoden die ze inmidels al jaren met succes toepast. “Het geeft me energie en voldoening om anderen wegwijs te maken in de muziek. En het inspireert me ook in het ontwikkelen van mijn eigen spel”.

Annelieke geeft ook klarinetles én blokfluitles

Klink hier voor de klarinet pagina, en klik hier voor de blokfuit pagina.

Contact

Telefoon: 06 1829 5619
e-mail:  annelieke.lieverse@gmail.com

Lestarieven cursusjaar 2020-2021

(schuif de tabel op je mobiel  heen en weer om alle info te kunnen zien, of kantel je telefoon)

LESVORM LESDUUR TARIEF
Cursus Muziekoriëntatie 5 x 60 min € 75 inclusief lesmateriaal
Cursus AMV 10 x 60 min € 150 inclusief lesmateriaal