Saxofoonles, Dwarsluitles, Klarinetles Trompetles én Blokfluitles Bussum

Altijd al een blaasinstrument willen leren spelen? Dan kun je bij De Nieuwe Muziekschool in Bussum terecht voor Saxofoon, Dwarsfluit, Klarinet én Blokfluit! Onze docenten zijn gediplomeerd én gepassioneerd docent, ervaren en bovendien actief als uitvoerend musicus. Klik op de oranje namen om direct naar de betreffende pagina’s te gaan.

Saxofoon

Voor Saxofoonles kan je terecht bij  Itai Weissman. Daarnaast geeft Itai ook les op de EWI (electronic wind instrument. Een soort synthesizer achtig blaasinstrument), geeft Blokfluitlessen, Saxofoonensembles én Bandcoaching.

De saxofoon werd vanaf 1840 ontwikkeld door de Belgische bouwer van muziekinstrumenten Adolphe Sax (1814-1894), naar wie het instrument ook is vernoemd. Je kunt op saxofoonles als je 8 jaar of ouder bent. Belangrijk is dat je voortanden gewisseld zijn en je handen groot genoeg zijn om bij de kleppen te kunnen. Je bent nooit te oud om het te leren! Een saxofoon kun je huren bij Harry Bakker in Muiderberg.

Dwarsfluit

Onze Dwarsfluitdocente is María Cristina González en geeft les op dwarsfluit én de barokfluit. Ongeacht je niveau, leeftijd of verwachtingen, María Cristina is een docent met een flexibele instelling. Met ervaring in het lesgeven aan mensen van alle leeftijden, niveaus en muzikale voorkeuren of achtergronden. En gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen!

De oudst bekende dwarsfluit stamt uit de steentijd en was van bot gemaakt. De dwarsfluit zoals we die nu kennen, is begin 19e eeuw ontwikkeld door Theobald Böhm. De klank in de dwarsfluit wordt gevormd door luchtsplitsing. De lucht wordt gespleten door de rand van het gaatje in het kopstuk. Een hele andere techniek en een prachtige klank!

Klarinet

Voor de Klarinetlessen kan je terecht bij Annelieke Lieverse. Annelieke geeft ook Blokfluitles en verzorgt de cursus  AMV (Algemene muzikale vorming). De klarinet werd omstreeks 1700 ontworpen door Johann Chr. Denner, afkomstig uit Neurenberg en wordt net als de saxofoon bespeelt met een riet op een mondstuk. 

Trompet/Trombone/Hoorn/Tuba

Voor trompetlessen is Michiel de Boer de perfecte docent voor jong en oud. Of je nou jazz leuk vindt, bigband of fanfaremuziek, Michiel kent en speelt al deze stromingen op wel 4 verschillende instrumenten!

De trompet is een blaasinstrument van de familie der koperblazers, waarbij het geluid ontstaat doordat de lippen die tegen het mondstuk geplaatst worden, met de adem in trilling worden gebracht. De trombone, hoorn en tuba behoren ook tot de familie der koperblazers. Deze instrumenten zie je veel in fanfares en bigbands.

Blokfluit

De blokfluit is hét blaasinstrument bij uitstek waar je op zeer jonge leeftijd mee kan beginnen. Al met 5 of 6 jaar  kan je een blokfluit leren spelen. De blokfluit is een wat makkelijker instrument dan bijvoorbeeld een dwarsfluit, klarinet of saxofoon. Maar het principe is het zelfde. En daarme een hele goede opstap als je later een ander blaasinstrument wilt leren spelen. Dat neemt niet weg dat de blokfluit ook een specialisatie is. Er zijn genoeg blokfluitisten die tot op zeer hoog niveau concerten geven. De blokfluit is een al heel oud instrument en was veel te horen in de middeleuwen op feestjes van koningen en de adel.

Omdat het een melodie instrument is kan je er al snel bekende melodietjes van de radio op spelen. Dus het hoeven niet alleen kinderliedjes of traditionele blokfluitliedjes te zijn.
Je neemt een blokfluit ook heel makkelijk mee op reis.

Door samen met anderen te spelen maak je harmonie. Dus samenspelen met je docent of medecursisten verbreed je muzikale kennis en gehoor. En het klinkt gelijk nóg een stuk mooier dan alleen. Onze blokfluit docenten zijn dus Annelieke Lieverse en Itai Weissman.

Kortom,

Wil jij leren meespelen met de muziek waar jij graag naar luistert? Wil je leren soleren en improviseren? Onze docenten geven op een eigentijdse manier les in stijlen klassiek,  jazz, pop, soul, funk en dance.  Er is veel aandacht voor improvisatie, spelen op gehoor en samenspel en uiteraard spelen van bladmuziek. Samenspelen hebben de docenten hoog in het vaandel. En er worden dan ook veel samenspeel projecten georganiseerd en gelegenheden om op te treden.

Onze docenten geven muziekles op maat. Ze werken niet standaard elke week een hoofdstuk van een boekje door, maar vinden het belangrijk om te weten wat jouw muzikale smaak is en welke leerstijl het beste bij jou past om goed je instrument te leren spelen.

Voor meer info over de docent, achtergrond, lesstijl en  -tarieven en het aanvragen van een proefles; kijk op de docentenpagina’s via de links onderaan deze pagina.

Itai Weissman.| María Cristina González  | Annelieke Lieverse | Michiel de Boer