Zondag 3 december, derde Majellakapel concert!! 15:00uur

Diana Van Dromme en Katleen Sedeyn

Onze zangdocente Diana Van Dromme zingt Italiaans en Frans repertoire en wordt begeleid door pianiste Katleen Sedeyn.

Een programma om van te smullen!  Kijk maar:

  • Dove Sei, mio bel tesoro? uit Arianna a Naxos van J. Haydn
  • Ah! Che morir vorrei! uit Arianna a Naxos van J. Haydn
  • Frondi tenere – Ombra mai fu uit Serse van J. F. Händel
  • Sveliatevi nel core uit Giulio Cesare van J. F. Händel
  • Connais – tu le pays uit Mignon  – A. Thomas
  • Pres des remparts de Seville uit Carmen van G. Bizet
  • Se il vuol la molinari –  G. Rossini
  • Vaga luna – V. Bellini
  • Agnus Dei uit Petite Messe Solennelle van G. Rossini
  • Cruda sorte uit L’ Italiana in Algeri van G. Rossini

Aanvang 15:00 tot 16:00. Zaal open 14:30.  Na afloop is er een borrel.
Entree is 15 euro aan de deur, voor kinderen 5 euro.
In de voorverkoop 2,50 goedkoper. Bestellen kan via deze link: Tickets bestellen
Adres: Majellakapel, Iepenlaan 26, Bussum.

Info over de hele concertreeks vind u hier: Majellakapel concertreeks

Info en korte biografie van pianiste:
Katleen Sedeyn behaalde een Hoger Diploma en een Masterdiploma Piano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze studeerde bij André De Groote en Daniel Blumenthal.
Aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen is ze verbonden als pianobegeleidster en lerares piano. Ze doceert verder pianotechniek aan de jazz-afdeling van het Koninklijk  Conservatorium van Brussel.
Reeds jarenlang is ze actief als begeleidster op concerten, wedstrijden ( Nationale Saxofooonwedstrijd Dinant, Vlamowedstrijd, Dexia/Befiuswedstrijd) en treedt ze het liefst op in kamermuziekbezetting o.a. in haar vierhandig pianoduo en als vaste liedbegeleidster van Diana Van Dromme.

Biografie Diana Van Dromme
De lyrische mezzosopraan Diana Van Dromme begon op jonge leeftijd muziek te studeren aan het Stedelijk Conservatorium te Mechelen. Zij doorliep er het curriculum voor muziektheorie, viool, piano en muziekschriftuur. Op 13 jarige leeftijd begon ze zangles te nemen bij de Belgische mezzo Lucienne Van Deyck. Na haar Masterdiploma Muziekschriftuur vervolgde Diana haar zangopleiding aan het Stedelijk Conservatorium Leuven bij de Belgische tenor Bart De Kegel. Haar Masterdiploma Klassieke Zang behaalde ze met grote onderscheiding aan de Fontys Hogeschool voor Kunsten te Tilburg, onder coaching van de Nederlandse mezzo Xenia Meijer.
Diana Van Dromme gaf recitals met werk van de bekende Duitse, Engelse en Italiaanse componisten zoals Schumann, Brahms, Quilter, Ireland, Gurney en Britten, Bellini, Donizetti, Rossini en Verdi. Op het concertpodium soleerde zij ondermeer in werk van Vilvaldi’s “Gloria”, Saint-Saëns’ “Oratoire de Noël”, Duruflé’s “requiem”, Haydn’s “ Sieben letzte Worte”, Rossini’s Petite Messe Solennelle. Zij verzorgde de creatie “Requiem” van de Belgische componist F. Mortelmans.
Zij zong ondermeer onder leiding van de Belgische dirigenten Tom Van den Eynde, Herman Engels, David De Geest en Erik Demarbaix.
Diana volgde coachingstrajecten en Masterclasses bij Stephen Varcoe, Margriet van Reisen, Helen Astrid, Roberta Alexander, Guy De Mey, Carol Yahr, Hanneke Kaasschieter, Hebe Dijkstra, Sinan Vural, Dirk Snellings, Anne Cambier en Mark Krone.

Heden laat Diana zich verder coachen door zangcoach en Breathing Specialist Anna Sims (UK). Met de Klassieke Zangschool is Diana verbonden aan De Nieuwe Muziekschool Bussum en op persoonlijk titel in Tilburg en Mechelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.