Herman Onnen

Akoestische en elektrische Gitaar

Direct naar lestarieven, contact


De gitaar

Voor de beginnende gitarist is een gitaar ongetwijfeld een raar instrument, 6 snaren in combinatie met talloze vakjes. Toen ikzelf  zo’n 35 jaar geleden begon met de gitaar beangstigde mij dit nogal. Echter na 2 lessen van een enthousiaste leraar werd mij al snel duidelijk, het is geen hogere wiskunde. Gewoon beginnen, snaar voor snaar, akkoord voor akkoord, liedje voor liedje en voor je het weet kun je liedjes spelen. Zoals Ed Sheeran op youtube altijd graag laat zien, met 3 akkoorden kun je al zo’n 50% van alle popliedjes spelen.
Voor de meer gevorderde gitaristen blijkt de gitaar een onuitputtelijke bron van mogelijkheden te zijn. Zie het als een schaakspel, je bent er nooit klaar mee. Het is fantastisch om op dit instrument te kunnen onderzoeken wat je in je hebt.

Voor wie

Eigenlijk zijn mijn lessen voor iedereen. Het lijkt mij heerlijk om eens te gaan kijken wat we samen met dit mooie instrument kunnen bereiken. Muzikaal talent is een mooie eigenschap maar enthousiasme, gretigheid en klein beetje doorzettingsvermogen zijn vele malen belangrijker.

Aanpak

Plezier in het gitaarspelen staat bij mij centraal. Je hoeft helemaal niet goed te kunnen spelen om veel plezier te halen uit het instrument. De weg naar beheersing gaan we zo leuk mogelijk maken. Ik hou er van om bekende liedjes in hapklare oefeningen te hakken, om zo uiteindelijk bij het einddoel te komen. Daar zijn mijn lessen op gericht, ik wil jullie gestructureerd en met veel enthousiasme laten zien en horen dat de gitaar een eenvoudig instrument is met ongekende mogelijkheden. We gaan meteen spelen en tijdens dit spelen worden alle interessante zaken besproken en uitgelegd waar nodig. Breng je eigen liedjes mee of anders heb ik genoeg bekende of minder bekende classics in mijn repertoire die we kunnen gaan doen.

Wie ben ik?

Ik ben een enthousiaste jazz-pop en funk georiënteerde gitarist met veel live kilometers op de teller. Heb een uitgebreide leservaring zowel op muziekscholen als thuis. Ik heb ook nog jaren gewerkt als gitaardocent en coach op het Rotterdams conservatorium.

Ik speel zowel akoestisch als elektrisch gitaar. Gek op zowel de scheur gitaar (Gary Moore, Carlos Santana) als de cleane elektrische gitaar (John Mayer). Maar even zo enthousiast word ik van de akoestische gitaar (fingerstyle à la Paul Simon) of meer klassiek à la (Baden Powell).

Ik ben zelf altijd behoorlijk bezig geweest met eigen projecten zoals hermanherman (met zanger Herman van Doorn) of als begeleider van ‘t vocale trio D-licious Vocals.  Was lid van de band ‘Lichterlaaie’ rond 2000 en speelde in diverse pop en fusion bands door de jaren heen. Ik heb ook nog een verleden in de vaderlandse artiestenbegeleiding.

Contact met Herman

Telefoon:06 4731 8358
e-mail:hermanonnen@gmail.com
Website:www.studioboslust.nl

Lestarieven cursusjaar 2023-2024

(schuif detabel op je mobiel  heen en weer om alle info te kunnen zien, of kantel je telefoon)

LESVORMLESDUURTARIEF < 21 jrTARIEF ≥ 21 jrLESSEN
Individueel les wekelijks30 min.€ 1.180€ 1.42838
Individueel les wekelijks45 min.1.725€ 2.08738
Individueel les tweewekelijks60 min.€ 1.180€ 1.42819
Individueel les tweewekelijks45 min.€ 880€ 1.06519

N.B.

  • Afwijkende lesduur of regelmaat in overleg mogelijk
  • Ik geef op dit moment op de maandag les vanaf 16:00 uur
  • Het jongerentarief tot 21 jaar is vrijgesteld van BTW.
  • Een seizoen heeft standaard 38 lesweken. Vakanties worden niet meegerekend.