Bandcoaching

Spelen in een band is geweldig!

Direct naar lestarieven, contact

Speel jij een instrument en wil je graag in een band spelen? We bieden wekelijks 10 verschillende bandcoaching lesgroepen. En er zijn binnen het seizoen steeds twee series van 10 lessen. Eén start in het voor jaar en één in het najaar, in verschillende samenstellingen.

Band met zang.
Een band met zanger of zangeres zie je het vaakst. De band begeleidt de zanger(es) en samen speel je popnummers of muziek uit andere stromingen of stijlen. Er zijn tal van samenstellingen mogelijk en er ligt een wereld aan muziek voor ons open om te spelen en van te leren. Een zanger muzikaal ondersteunen. We helpen je er graag bij!

Band met blazers.
Er zijn ook genoeg bands die juist instrumentaal spelen. Er is dan meer ruimte voor improvisatie, solo’s en eigen inbreng om samen een nieuwe stijl , je eigen stijl, vorm te geven. Geen Coupletten en Refreinen maar A’tjes, B’tjes en soloschema’s. Uitermate geschikt voor die instrumentalisten en blazers die graag van zich laten horen. Een specifieke bandsamenstelling met blazers en ritmesectie waarin improvisatie voorop staat is een brassband. Kijk voor meer informatie op onze pagina Lucky Chops Brassband.

De cursussen worden gegeven door onze professionele docenten, die zelf ook actief zijn in bands. Pop, rock, jazz, funk, brassband, lead- en backingvocals, of een popband met strijkers. we bieden een breed scala aan stijlen!

Alle lestijden en de docenten die deze lessen geven vind je hier.

Hoe werkt het?

Voor een band heb je minimaal 4 bandleden nodig. Een gemiddelde band bestaat uit: een Drummer,  een Basgitarist,  een of twee Gitaristen,  een Pianist of Keyboard-speler, een of twee Zangers, en blaasinstrumenten. Maar eigenlijk is elke samenstelling mogelijk om muziek te maken. Zo is er bijvoorbeeld ook een Strijkersgroep die Popmuziek speelt en popbands begeleidt.

Als je wilt meedoen hoef je ons alleen maar te benaderen via dit online aanmeldformulier. Daarin kun je aangeven wanneer je kunt en wat je wensen zijn. Met onze docenten zullen we uit alle deelnemers passende bands formeren die qua smaak, niveau en leeftijd goed op elkaar aansluiten. En alle bands worden gecoacht door onze super gemotiveerde docenten.

Het is voor een goed teamgevoel belangrijk dat je thuis de liedjes en stukken goed voorbereidt en oefent, én evt. met behulp van je leraar die je privéles geeft. Tijdens de bandcoaching is helaas geen ruimte voor privéles.  Het is een team effort. Het is ook belangrijk dat je er elke repetitie bij bent. Trouw zijn aan je band versterkt het Bandgevoel en maakt de Band leuker én productiever. Who knows, misschien wordt dit wel je band waarmee je ooit zult doorbreken!

Wanneer?

De ambitie is om op twee momenten per seizoen te starten:

  • Najaarscursus:   5 weken voor én 5 weken nà de herfstvakantie. Afsluitend optreden tijdens het jaarlijkse Winter-concert.
  • Voorjaarscursus:   5 weken voor én 5 weken nà de voorjaarsvakantie. Afsluitend optreden tijdens het jaarlijkse Bandjes-concert.

Maar, aangezien we nu met een pilot-seizoen zijn gestart is het goed mogelijk dat we hier van afwijken. Het belangrijkste is dat we iedereen aan het samenspelen krijgen. De planning van elke groep én het aansluitend concert passen we daar op aan. Tussentijds ‘inspringen’ kan dan natuurlijk ook. Als u hier vragen over heeft kunt u contact met ons opnemen.

Contact:

Secretariaat
Telefoon:06 2456 4387
e-mail:info@de-nieuwe-muziekschool.nl

Lestarieven, lesdagen en tijden

  • De lestijden zijn doorgaans in de namiddag of avond. Alle mogelijkheden en tarieven vind je hier.
  • Aanmelden voor Bandcoaching kan met dit online aanmeldformulier.