START cursus ‘Muziek voor de Ukkepuk – voorjaar 2021

Is je kindje 0-4 jaar oud? Zingt, dans, musiceert je kindje graag? Dan is deze cursus zeker iets voor jullie!

De cursus is bedoeld voor ouders die hun kindje graag op een speelse manier kennis wil laten maken met muziek en verschillende instrumenten. Zingen, bewegen, dansen en spelen op muziekinstrumenten komen in deze les aan bod.

Serena start een nieuwe cursus van 10 lessen in het voorjaar, zodra dit weer binnen de corona regels mogelijk is. Door het succes van afgelopen jaar zijn er nu twee groepen gemaakt. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar, dus geef je snel op!

Meld je aan via de de link naar ons inschrijfformulier.

Meer informatie over de cursus vind je op de pagina ‘Jong beginnen met muziek’
Meer informatie over de docente Serena Vanheuverswijn vind je op haar docentenpagina.

Aangepast muziekonderwijs door Coronavirus

Sinds de eerste lockdown geven wij vanaf 1 juni 2020 weer les in ons gebouw in het Vituscollege. En met het Vituscollege werken we nauw samen om veilig onderwijs te waarborgen. Zo zijn in ons gebouw mondkapjes verplicht, is er veel aandacht voor hygiëne, lesruimten worden goed geventileerd, in de lessituatie wordt alles gedaan om voldoende afstand te houden en waar nodig worden speciale hulpmiddelen ingezet om besmettingsrisico’s tegen te gaan. O.a. zangles én les op blaasinstrumenten kan gewoon veilig plaatsvinden.
Raadpleeg je/de docent voor meer info bij jouw specifieke instrument.

Ensembles mogen voorlopig maar in zeer beperkte mate ivm de aan te houden afstand en ventilatie. Maar we zijn heel creatief in het zoeken en ontwikkelen van oplossingen om het plezier van het samenspelen toch te kunnen ervaren. Zo zullen er ipv grote optredens meer audio en video opnames worden gemaakt, en werken we met online presentaties.

Namens het docententeam: iedereen veel plezier toegewenst, maar blijf voorzichtig!

START cursus ‘Muziek voor de Ukkepuk’ op 26 september

Na de Open Les van 5 september hebben wij al een aantal aanmeldingen voor onze cursus ‘Muziek voor de Ukkepuk’ binnen. Maar er is nog ruimte!

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor ouders die hun kindje graag op een speelse manier kennis laten maken met muziek en verschillende instrumenten. Zingen, bewegen, dansen en spelen op muziekinstrumenten komen in deze les aan bod.

Is je kindje 0-4 jaar oud? Zingt, dans, musiceert je kindje graag? Wil je samen met hem/haar kennis maken met verschillende instrumenten?
Dan is deze cursus zeker iets voor jullie!

Wanneer?
De cursus duurt 10 lessen en start op zaterdagochtend 26 september van 10.00 tot 10.45 uur

Waar?
De Nieuwe Muziekschool – St. Vitus College, Beerensteinerlaan 69 in Bussum

Meld jullie hier aan:
Aanmelden

Meer informatie over de cursus ‘Muziek voor de Ukkepuk’ vind je hier.
Meer informatie over mij vind je op mijn docentenpagina.
Heb je een vraag? Mail dan naar serena.hm@hotmail.com of gebruik het contactformulier op de website.

Zie ik jullie dan?
Muzikale groet van Serena

GRATIS Open Les ‘Muziek voor de Ukkepuk’

Kom naar de gratis open les op zaterdag 5 september en probeer deze superleuke muziekles voor de allerjongsten eens uit met je peuter!

Voor wie?
Deze les is bedoeld voor ouders die hun kindje graag op een speelse manier kennis willen laten maken met muziek en verschillende instrumenten. Zingen, bewegen, dansen en spelen op muziekinstrumenten komen in deze les aan bod.

Is je kindje 0-4 jaar oud? Zingt, dans, musiceert je kindje graag? Wil je samen met hem/haar kennis maken met verschillende instrumenten?
Meld jullie dan aan door een mail te sturen naar: serena.hm@hotmail.com
Vermeld hierin naam ouder, naam kind en leeftijd kind

Wanneer?
Zaterdag 5 september van 10.00 tot 10.45 uur

Waar?
St. Vitus College, Beerensteinerlaan 69 in Bussum

Zie ik jullie dan?
Muzikale groet van Serena

Meer informatie over de cursus ‘Muziek voor de Ukkepuk’ vind je hier.
Meer informatie over mij vind je op mijn docentenpagina.
Heb je een vraag? Mail dan naar serena.hm@hotmail.com.

Leerlingenconcert op de Spielgestraat Kerstmarkt

De door ons gecoachte bands en andere leerlingen treden op zondag 8 december tussen 13:00 – 14:30 uur op tijdens de Spiegelstraat Kerstmarkt. Zet ‘m in je agenda!

Warme Winteravond nieuwe stijl in de middag!

Dit jaar steken we onze jaarlijkse Winteravond in een nieuw jasje en treden openbaar op tijdens de gezellige Kerstmarkt aan de Spiegelstraat in Bussum. Onze leerlingen hebben hard gewerkt om voor jullie en alle bezoekers op te treden met veel leuke muziek, en zeker niet alleen maar kerstliedjes.

De sfeervolle en gezellige kerstmarkt is echt een begrip in Bussum en omgeving en trekt jaarlijks vele bezoekers. De Spiegelstraat is zondag 8 december in kerstsfeer met kramen van de lokale ondernemers en ook veel kraamhouders vanuit de regio. Er is ook een levende kerststal waar de dieren geaaid kunnen worden door jong en oud.

Mis het niet en kom onze leerlingen aanmoedigen onder het genot van een gluhwijn of warme chocomel!

Wanneer: Zondag 8 december van 12:00 – 18:00 uur. Wij treden op van 13:00 tot 14:30 uur
Waar: Spiegelstraat Bussum. Podium op de hoek van de Spiegeldwarsstraat

Muziekfestival picknick als muzikale afsluiter – 30 juni

Hoe leuk is dat!!
Op Zondag 30 juni toveren we het grote grasveld bij het Vituscollege om tot een ongedwongen muzikaal festijn waar iedereen met het gezin kan picknicken en luisteren naar onze leerlingen die een gevarieerd programma zullen laten horen.

Er komt werkelijk van alles aan bod. Strijkers, zang, bands, pianisten, drummers en meer. Het speelt zich af van 12:00 uur tot uiterlijk 15:00 uur. En achterin op het veld is er genoeg ruimte voor de kinderen om te spelen. Wel graag zelf een deken meenemen om op te zitten, en je eigen eten en drinken.
We stellen het op prijs als je ons laat weten dat je komt. Dat kan via Facebook door bij de aankondiging aan te vinken dat je komt. We zullen via Facebook ook het programma bekendmaken. 
Als het weer onverhoopt tegen zit verhuizen we alles naar de aula of de gymzaal van het Vituscollege. Maar we hopen uiteraard op mooi weer. Alle deelnemers succes met de voorbereidingen!

Onze nieuwe docent trompet Coos Zwagerman

Coos Zwagerman is onze nieuwe docent Trompet. Hij vervangt Mechtild Drop, zij gaat haar carriere in het buitenland vervolgen en we wensen haar heel veel succes!!

Coos is een veelzijdige trompettist met interesse en ervaring in bijna alle denkbare muziekstijlen. Hij heeft de opleiding Jazztrompet afgerond aan het Conservatorium van Amsterdam en geeft naast zijn muzikale carriere al 10 jaar les aan de meest uiteenlopende leerlingen. Hij geeft ook les op de bugel en de trombone. Zijn motto: muziek maken is een geweldige ervaring en is iets waar je de rest van je lever plezier van hebt! Kijk op zijn docentenpagina voor meer informatie over Coos.

Saskia le Poole, terug van weggeweest!

Saskia le Poole is als cello docente weer terug in ons team, en daar zijn we heel blij mee! Een zeer veelzijdige docente die zich in alle muziekstijlen profileert. Ook op de ‘electric’ cello.

Ze is in 2012 afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en is actief celliste in diverse ensembles en bands. Iedereen is welkom op haar celloles, of je nu heel jong bent, of ouder wilt beginnen, of misschien als scholier/student af en toe les wilt, het kan allemaal! Saskia werkt met een strippenkaart, dus extra flexibel voor leerlingen die niet wekelijks tijd hebben. Kijk op haar docentenpagina voor meer informatie.

Nieuw bij De Nieuwe Muziekschool: Theaterlessen!

Acteren, dansen en zingen. Het komt allemaal samen in de nieuwe theaterlessen die vanaf donderdag 7 maart starten bij De Nieuwe Muziekschool. We zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met Brechje Janssen van Kunst en School Bussum. Zij verzorgt elke donderdag theater en theaterdans lessen in het Vituscollege voor kinderen van 4 tot 13 jaar oud.

De lessen zijn opgesplitst in leeftijdsgroepen, 4-6 jaar, 7-9 jaar en 10-13 jaar.
Brechje geeft les aan de docent theateropleiding in Zwolle en heeft heel veel ervaring met het werken met kinderen. Ze wordt geassisteerd door Marit Vosman, bijna afgestudeerd in Zwolle.

Lees meer over deze leuke nieuwe cursus op onze pagina ‘Theaterschool‘.

Bandjesproject wordt Bandcoaching!

Zoals jullie weten faciliteren wij al sinds jaar en dag twee keer per jaar met veel plezier en succes onze bandjesprojecten. Om onze leerlingen een nóg beter aanbod aan bandcoaching te kunnen bieden hebben wij besloten deze bandjesprojecten in een ander jasje te steken. De paar extra bandlessen die vaak ook tijdens de privélessen gegeven werden worden vervangen door een 10-weekse cursus!

De voordelen:

  • Meer en regelmatigere repetitietijd voor de deelnemers
  • Strakkere organisatie met vaste docenten
  • Vaste lestijden, gemiddeld 2 bandlessen van 60 minuten per dag beschikbaar
  • Grotere verbindende werking door intensiever samenspel: je wordt een echte band!
  • Klassieke instrumenten zijn ook van harte welkom!
  • Ook deelname voor niet-privéles leerlingen mogelijk
  • Diverse soorten bandsamenstellingen mogelijk, voor ieder wat wils!

De kosten voor deze bandcoaching is zeer toegankelijk. Voor onze eigen (privé)leerlingen kost het € 13,- per les, en voor overige leerlingen € 15,- per les.

We geloven als DNM heilig in het nut van samenspelen: niet alleen kun je de in de les opgedane kennis toepassen in de praktijk en je algemene muzikale ontwikkeling opschroeven. Samen muziek maken is leren communiceren, naar elkaar luisteren, samen naar een doel toewerken, zelfvertrouwen opbouwen en heel veel plezier hebben met elkaar!  We kunnen dit al onze leerlingen aanraden, niet alleen de gevorderden maar ook de beginners!

Wil je graag met een paar vrienden/vriendinnen samen in een band? Geef je voorkeuren door bij de aanmelding en wij proberen het voor je te regelen.

Je docent kan je meer over de bandcoaching vertellen, en ook op de pagina bandcoaching staat alle informatie én het online aanmeldformulier.

Ook voor band-coaching is De Nieuwe Muziekschool the place to be!