Openlucht Picknick Muziekfestival 2023

Zet zondag 25 juni in je agenda! Dan treden 5 van onze leerligenbands in de openlucht op en ook ons funky en soulful Gospelkoor zal weer van de partij zijn! Neem een deken en wat eigen versnaperingen mee. Iedereen kan zitten op het grasveld naast het gymnastiekgebouw van het Vituscollege, Beerensteinerlaan 69 te Bussum, dan zorgen wij voor een zeer afwisselend en verrassend muziekprogramma.

Wanneer?
Zondag 25 juni van 13:00 tot ongeveer 15:00 uur

.

GRATIS open les ‘Muziek voor de Ukkepuk’ op 10 september 2022

Is je kindje 0-4 jaar oud? Zingt, dans, musiceert je kindje graag? Wil je samen met hem/haar kennis maken met verschillende instrumenten? Kom dan naar de GRATIS open les ‘Muziek voor de Ukkepuk’. Een ideale kans om te zien of deze cursus wat voor jouw ukkepuk is!

Voor wie?
Deze les is bedoeld voor ouders die hun kindje graag op een speelse manier kennis laten maken met muziek en verschillende muziekinstrumenten. Zingen, bewegen, dansen en spelen op muziekinstrumenten komen in deze les aan bod.

Wanneer?
Zaterdag 10 september van 10:00 – 10:45 uur

Waar?
St Vitus College, Beerensteinerlaan 69 in Bussum

Aanmelden
Meld jullie aan door een mail te sturen naar: serena.hm@hotmail.com
Vermeld hierin naam ouder, naam Ukkepuk + leeftijd.
Heb je eerst nog een vraag? Mail me dan even.

Start cursus
De cursus start dit jaar op zaterdag 17 september 2022 en duurt 10 lessen.
Wil je je meteen opgeven voor de cursus? Dat kan ook. Schrijf je dan in via het inschrijfformulier.

Zie ik jullie dan?
Muzikale groet van Serena

Meer informatie over de cursus vind je op de pagina ‘Jong beginnen met muziek’
Meer informatie over de docente Serena Vanheuverswijn vind je op haar docentenpagina.

START cursus ‘Muziek voor de Ukkepuk – voorjaar 2021

Is je kindje 0-4 jaar oud? Zingt, dans, musiceert je kindje graag? Dan is deze cursus zeker iets voor jullie!

De cursus is bedoeld voor ouders die hun kindje graag op een speelse manier kennis wil laten maken met muziek en verschillende instrumenten. Zingen, bewegen, dansen en spelen op muziekinstrumenten komen in deze les aan bod.

Serena start een nieuwe cursus van 10 lessen in het voorjaar, zodra dit weer binnen de corona regels mogelijk is. Door het succes van afgelopen jaar zijn er nu twee groepen gemaakt. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar, dus geef je snel op!

Meld je aan via de de link naar ons inschrijfformulier.

Meer informatie over de cursus vind je op de pagina ‘Jong beginnen met muziek’
Meer informatie over de docente Serena Vanheuverswijn vind je op haar docentenpagina.

Aangepast muziekonderwijs door Coronavirus

Sinds de tweede lockdown geven wij vanaf 1 september 2021 weer les in ons gebouw in het Vituscollege. En met het Vituscollege werken we nauw samen om veilig onderwijs te waarborgen. Zo zijn, wanneer dat nodig is, in ons gebouw mondkapjes verplicht, is er veel aandacht voor hygiëne, lesruimten worden goed geventileerd, de Drum kelder-studio is recent verbouw en veel groter geworden inclusief ventilatie. In de lessituatie is alles gedaan om voldoende afstand te houden en waar nodig zijn speciale hulpmiddelen ingezet om besmettingsrisico’s tegen te gaan. Daardoor kan o.a. zangles én les op blaasinstrumenten gewoon veilig plaatsvinden.
Raadpleeg je/de docent voor meer info bij jouw specifieke instrument.

Ensembles, groepslessen en uitvoeringen zijn weer toegestaan! En gelukkig zijn we creatief in het zoeken en ontwikkelen van oplossingen om het plezier van het samenspelen veilig te kunnen ervaren.

Namens het docententeam: iedereen veel plezier toegewenst, en blijf toch gewoon voorzichtig.

START cursus ‘Muziek voor de Ukkepuk’ op 26 september

Na de Open Les van 5 september hebben wij al een aantal aanmeldingen voor onze cursus ‘Muziek voor de Ukkepuk’ binnen. Maar er is nog ruimte!

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor ouders die hun kindje graag op een speelse manier kennis laten maken met muziek en verschillende instrumenten. Zingen, bewegen, dansen en spelen op muziekinstrumenten komen in deze les aan bod.

Is je kindje 0-4 jaar oud? Zingt, dans, musiceert je kindje graag? Wil je samen met hem/haar kennis maken met verschillende instrumenten?
Dan is deze cursus zeker iets voor jullie!

Wanneer?
De cursus duurt 10 lessen en start op zaterdagochtend 26 september van 10.00 tot 10.45 uur

Waar?
De Nieuwe Muziekschool – St. Vitus College, Beerensteinerlaan 69 in Bussum

Meld jullie hier aan:
Aanmelden

Meer informatie over de cursus ‘Muziek voor de Ukkepuk’ vind je hier.
Meer informatie over mij vind je op mijn docentenpagina.
Heb je een vraag? Mail dan naar serena.hm@hotmail.com of gebruik het contactformulier op de website.

Zie ik jullie dan?
Muzikale groet van Serena

GRATIS Open Les ‘Muziek voor de Ukkepuk’

Kom naar de gratis open les op zaterdag 5 september en probeer deze superleuke muziekles voor de allerjongsten eens uit met je peuter!

Voor wie?
Deze les is bedoeld voor ouders die hun kindje graag op een speelse manier kennis willen laten maken met muziek en verschillende instrumenten. Zingen, bewegen, dansen en spelen op muziekinstrumenten komen in deze les aan bod.

Is je kindje 0-4 jaar oud? Zingt, dans, musiceert je kindje graag? Wil je samen met hem/haar kennis maken met verschillende instrumenten?
Meld jullie dan aan door een mail te sturen naar: serena.hm@hotmail.com
Vermeld hierin naam ouder, naam kind en leeftijd kind

Wanneer?
Zaterdag 5 september van 10.00 tot 10.45 uur

Waar?
St. Vitus College, Beerensteinerlaan 69 in Bussum

Zie ik jullie dan?
Muzikale groet van Serena

Meer informatie over de cursus ‘Muziek voor de Ukkepuk’ vind je hier.
Meer informatie over mij vind je op mijn docentenpagina.
Heb je een vraag? Mail dan naar serena.hm@hotmail.com.

Leerlingenconcert op de Spielgestraat Kerstmarkt

De door ons gecoachte bands en andere leerlingen treden op zondag 8 december tussen 13:00 – 14:30 uur op tijdens de Spiegelstraat Kerstmarkt. Zet ‘m in je agenda!

Warme Winteravond nieuwe stijl in de middag!

Dit jaar steken we onze jaarlijkse Winteravond in een nieuw jasje en treden openbaar op tijdens de gezellige Kerstmarkt aan de Spiegelstraat in Bussum. Onze leerlingen hebben hard gewerkt om voor jullie en alle bezoekers op te treden met veel leuke muziek, en zeker niet alleen maar kerstliedjes.

De sfeervolle en gezellige kerstmarkt is echt een begrip in Bussum en omgeving en trekt jaarlijks vele bezoekers. De Spiegelstraat is zondag 8 december in kerstsfeer met kramen van de lokale ondernemers en ook veel kraamhouders vanuit de regio. Er is ook een levende kerststal waar de dieren geaaid kunnen worden door jong en oud.

Mis het niet en kom onze leerlingen aanmoedigen onder het genot van een gluhwijn of warme chocomel!

Wanneer: Zondag 8 december van 12:00 – 18:00 uur. Wij treden op van 13:00 tot 14:30 uur
Waar: Spiegelstraat Bussum. Podium op de hoek van de Spiegeldwarsstraat

Muziekfestival picknick als muzikale afsluiter – 30 juni

Hoe leuk is dat!!
Op Zondag 30 juni toveren we het grote grasveld bij het Vituscollege om tot een ongedwongen muzikaal festijn waar iedereen met het gezin kan picknicken en luisteren naar onze leerlingen die een gevarieerd programma zullen laten horen.

Er komt werkelijk van alles aan bod. Strijkers, zang, bands, pianisten, drummers en meer. Het speelt zich af van 12:00 uur tot uiterlijk 15:00 uur. En achterin op het veld is er genoeg ruimte voor de kinderen om te spelen. Wel graag zelf een deken meenemen om op te zitten, en je eigen eten en drinken.
We stellen het op prijs als je ons laat weten dat je komt. Dat kan via Facebook door bij de aankondiging aan te vinken dat je komt. We zullen via Facebook ook het programma bekendmaken. 
Als het weer onverhoopt tegen zit verhuizen we alles naar de aula of de gymzaal van het Vituscollege. Maar we hopen uiteraard op mooi weer. Alle deelnemers succes met de voorbereidingen!

Onze nieuwe docent trompet Coos Zwagerman

Coos Zwagerman is onze nieuwe docent Trompet. Hij vervangt Mechtild Drop, zij gaat haar carriere in het buitenland vervolgen en we wensen haar heel veel succes!!

Coos is een veelzijdige trompettist met interesse en ervaring in bijna alle denkbare muziekstijlen. Hij heeft de opleiding Jazztrompet afgerond aan het Conservatorium van Amsterdam en geeft naast zijn muzikale carriere al 10 jaar les aan de meest uiteenlopende leerlingen. Hij geeft ook les op de bugel en de trombone. Zijn motto: muziek maken is een geweldige ervaring en is iets waar je de rest van je lever plezier van hebt! Kijk op zijn docentenpagina voor meer informatie over Coos.

Saskia le Poole, terug van weggeweest!

Saskia le Poole is als cello docente weer terug in ons team, en daar zijn we heel blij mee! Een zeer veelzijdige docente die zich in alle muziekstijlen profileert. Ook op de ‘electric’ cello.

Ze is in 2012 afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en is actief celliste in diverse ensembles en bands. Iedereen is welkom op haar celloles, of je nu heel jong bent, of ouder wilt beginnen, of misschien als scholier/student af en toe les wilt, het kan allemaal! Saskia werkt met een strippenkaart, dus extra flexibel voor leerlingen die niet wekelijks tijd hebben. Kijk op haar docentenpagina voor meer informatie.