Lizette Bertelsmann

Viool

Nieuw!  Bekijk hier mijn introductie video
Direct naar lestarieven, contact

 

Als vierjarige koos ik er meteen voor om viool te gaan spelen. Inmiddels afgestudeerd als Master of Music, geeft concerten en geeft vioolles bij De Nieuwe Muziekschool en in Utrecht.
‘Graag vertel ik je over wat ik voor je kan betekenen en wie ik ben’.

Over de vioolles

Al vanaf 4 jaar kun je starten met vioolles! Dan krijg je spelenderwijs les in een groepje of individueel. Maar ook als je ouder bent is het mogelijk om te starten. Individuele les of duoles is dan de meest geschikte lesvorm. Noten lezen leer je tijdens de lessen en hoef je dus nog niet te kunnen.
Bovendien geef ik les aan volwassenen; zowel aan beginners als leerlingen die het vioolspelen na een tijd geen les te hebben gehad weer oppakken of extra les nemen naast het spelen in een orkest. Vaak zorgen een paar tips tijdens de lessen over techniek en studiemanieren ervoor dat je alle orkestpartijen veel makkelijker kunt studeren!

In de lessen help ik je om de viooltechniek onder de knie te krijgen en jouw muzikaliteit verder te ontwikkelen. Daarnaast vind ik samenspel tijdens de les heel belangrijk. Ook voor voorspeel momenten worden regelmatig duo’s of ensembles gevormd. Naast dat samenspelen heel leuk is, ontwikkel je daarmee ook het luisteren naar elkaar, reageren op de ander en samenwerken. In de speler hieronder zie je enkele leerlingen van mij tijdens verschillende voorspeel momenten, waaronder het concert van 125 violisten en Janine Jansen in Het Concertgebouw.

Voor iedere leeftijdsgroep gebruik ik een andere methode die is afgestemd op de belevingswereld en mogelijkheden die bij de betreffende leeftijd passen. Ik werk hierin altijd graag veel auditief. Door de juiste input tijdens de les geef ik je de mogelijkheid om goed viool te leren spelen. Als leerling is het jouw taak om deze mogelijkheid te benutten, door thuis te oefenen!

Instromen is gedurende het hele jaar mogelijk voor individuele lessen.
Bij voldoende aanmeldingen van gelijke leeftijd en niveau kan er een nieuw groepje starten Ook geef ik de cursussen ‘Strijkers orkest voorbereiding’ en ‘Strijkers orkestondersteuning’. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Strijkers orkestspel voorbereiding / ondersteuning‘.

Over Lizette

Mijn eerste  vioollessen kreeg ik aan de Muziek- en dansschool Amstelveen bij Anneke Schilt en Hans Scheepers. Vervolgens heb ik gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium waar ik in 2010 mijn Bachelor of Music heb behaald. Hierna heb ik me verder verdiept in het lesgeven tijdens de Master of Music. Hoofdvaklessen volgde ik bij Elisabeth Perry, Joyce Tan en Stieneke Nagel. Deze opleiding heb ik voltooid met als afstudeerrichting ‘music and arts education’. Onderdeel hiervan was de nascholingscursus opbouw basistechniek voor viooldocenten.

Ik heb me gespecialiseerd in het lesgeven aan jonge kinderen. Tijdens mijn stage leerde ik van Wiesje Miedema aan de Muziek- en dansschool Amstelveen in de praktijk om (groeps)lessen te geven aan jonge en zeer jonge kinderen. Later volgde ik bij deze docente de applicatiecursus voorbereidend viool en kreeg methodieklessen bij Koosje van Haeringen aan het Koninklijk Conservatorium.

Kort nadat ik aan mijn conservatoriumopleiding was begonnen startte ik al met lesgeven aan kinderen, jongeren en volwassenen. Sinds 2009 geef ik ook les aan De Nieuwe Muziekschool en ik heb een lespraktijk in Utrecht. Tevens heb ik lesgegeven aan het Koninklijk Conservatorium aan kinderen die het programma Pi:muziek voor kleuters volgen. Momenteel geef ik deze Pi lessen in Bilthoven.

Naast het lesgeven speel ik graag in orkesten en ensembles, waaronder het duo Allegro Giusto , het Rhenus ensemble en projectorkesten waarmee ik regelmatig optreed.

Contact met Lizette

Telefoon:06 2122 5710
e-mail:mail@lizettebertelsmann.nl
Website:www.lizettebertelsmann.nl
Specialisatie:Vioolles voor jonge kinderen, vanaf vier jaar oud.
Facebook:www.facebook.com/LMNotes
Linkedin:www.linkedin.com/in/lizettebertelsmann

Tarieven cursusjaar 2023-2024

(schuif de tabel op je mobiel  heen en weer om alle info te kunnen zien, of kantel je telefoon)

LESVORMLESDUURTARIEF < 21jrTARIEF ≥ 21jrLESSEN
Individueel les wekelijks30 min.€ 1.165€ 1.41038
Individueel les wekelijks45 min.€ 1.730€ 2.09338
Individueel les wekelijks60 min.€ 2.280€ 2.75938
Duoles (2 pers.) wekelijks45 min.€ 905 p.p.n.v.t.38
introcursus30 min.€ 75n.v.t.3
Strijkers OrkestspelKijk hier

N.B.

  • Maatwerk en andere lesvormen in overleg mogelijk.
  • Duoles is mogelijk bij kinderen van gelijke leeftijd en niveau.
  • De introcursus bestaat uit 3 lessen incl. het gebruik van een viool tijdens de les. Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar oud.
  • Het jongerentarief tot 21 jaar is vrijgesteld van BTW.
  • Een seizoen heeft standaard 38 lesweken. Vakanties worden niet meegerekend.