Saxofoon ensemble, Saxofoon bigbandsectie

Direct naar lestarieven, contact

Onze saxofoon docent Itai Weissman biedt verschillende mogelijkheden om in groepsverband meer uit je instrument te halen.  Zo kun je naast je privé lessen ook in groepsverband samenspelen. Maar je kan ook meedoen als je geen privéles (meer) hebt.

Saxofoon ensemble

In de saxofoonensemble spelen we bekende popliedjes in een instrumentale vorm met een groep saxofonisten bij elkaar. Naar wens kunnen we ook andere stijlen en specifieke saxofoonstukken spelen, en er is ook ruimte voor improvisatie (solo’s).
Cursisten worden ingedeeld naar leeftijdsgroep.

Wanneer: Op een middag of avond, in overleg. Er zijn 2 x per seizoen een serie van 10 wekelijkse lessen. De lesduur is afhankelijk van leeftijdsgroep. Zie hier.

Saxofoon Bigband sectie

In de saxofoon bigbandsectie leer je hoe het is om te spelen in een bigband. Je bent als sectie onderdeel van een grotere band. Een bigband. Nu hebben wij als muziekschool  geen bigband, maar er zijn verschillende bigbands in de regio waar je tzt aan mee kunt doen. In deze cursus leer je hoe het spelen in een saxofoonsectie werkt en met de moderne technieken van tegenwoordig kun je in de cursus meespelen met opnames waarin de saxofoonsectie is weggelaten. Bigbands spelen niet alleen Jazzmuziek. Tegenwoordig worden allerlei muzieksoorten bewerkt voor Bigband. Ook popmuziek en hippe tunes van televisieprogramma’s zoals Studio Sport.
Cursisten worden ingedeeld naar leeftijdsgroep.

Wanneer: Op een middag of avond, in overleg. Er zijn 2 x per seizoen een serie van 10 wekelijkse lessen. De lesduur is afhankelijk van leeftijdsgroep. Zie hier.

Over Itai

Ik kom oorspronkelijk uit Israël en woon sinds 2006 in Amsterdam waar ik in 2012 mijn masteropleiding aan het conservatorium in het vak jazz saxofoon met summa cum laude heb afgerond. Toen werd ik gevraagd om aan het conservatorium les te geven en dat doe ik nog steeds. Verder ben ik onderdeel van verschillende (inter)nationale jazz en pop formaties zoals de bekende afrobeat band KOFFIE en AAN! (feat. Jungle By Night) waarmee ik onder andere op het North Sea Jazz Festival en andere binnen- en buitenlandse festivals gespeeld heb en CD’s zoals “HUNTU” & “Eh Lady” (KOFFIE) en “What If” (EvenSanne) op heb genomen.

Naast de saxofoon ben ik gespecialiseerd in het spelen van het EWI (electric wind instrument). EWI zou je kunnen beschrijven als een synthesizer die gecontroleerd kan worden door adem. Maar het is nog veel meer dan dat. Het is een relatief nieuw instrument (jaren 80) en bied een breed spectrum van geluiden. Zo is bijvoorbeeld de filmmuziek van de bekende Disney film “WALL-E” en ook delen van de muziek voor de film “Titanic” gecomponeerd en ingespeeld op EWI. Het is een mooie aanvulling voor saxofonisten maar ook voor andere blaasinstrumenten.

contact

[table th=”0″]

Telefoonnummer:|    06  4300 5586
E-mailadres:|   waismane@gmail.com

[/table]

Lestarieven

Lestarieven en lesvormen voor ensembles, bands en koren vind je hier.