Suzanne Pijpers

Zang

Nieuw!  Bekijk hier mijn introductie video
Direct naar tarieven, contact

Wat zing je?

Zangles is het leukst als jij zelf het repertoire kiest, liedjes waar jij blij van wordt. Waar wil jij je verder in ontwikkelen? Dat kan iets zijn wat je kent van radio, tv of youtube, maar dat kan ook repertoire van een koor of band zijn waarin je zingt. Als je nog niet zo goed weet wat je wilt zingen gaan we op een muzikale ontdekkingsreis en laat ik je graag kennis maken met verschillende stijlen. Bekende of minder bekende liedjes, oude klassiekers of nieuwe hits, liedjes uit verre oorden.. Maar ik ontdek ook graag nieuwe muziek die jij meeneemt! Ik kan je helpen met uitspraak en tekstinterpretatie in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees en Spaans. Je mag verder in elke andere taal zingen, maar dan is het wel fijn als jij de uitspraak kent en een vertaling meeneemt. Ik begeleid je aan de piano. Als je wilt leren jezelf begeleiden op piano kun je kiezen voor de combinatieles Zang en Piano.

Zang en Piano

Zit jij thuis het liefst aan de piano te zingen? Zoek jij graag liedjes uit om jezelf te kunnen begeleiden? Ben jij misschien zelfs een singer-songwriter in de dop? Geef je dan op voor de combinatieles Zang en Piano. Ik help je bij het vinden van de juiste akkoorden bij je favoriete liedjes of het spelen van een uitgeschreven pianopartij. We maken samen een begeleiding op jouw niveau, zodat jij die thuis kunt instuderen en een tempo kunt vasthouden. Dan kom jij tijdens het spelen toe aan lekker zingen: met een vrije klank en ruimte voor muzikale interpretatie en tekst. Zangtechniek, ademhaling en houding komen aan bod en hoe je die spieren ook actief houdt terwijl je zit te spelen.

Hoe jij (beter) leert zingen..

Iedere stem is uniek en iedereen reageert anders op aanwijzingen. Daardoor is geen enkele les hetzelfde. Mijn lessen zijn gericht op jouw stem, jouw smaak en jouw ambitie. Ik daag je graag uit jezelf te overtreffen, maar hoe hoog de lat ligt bepaal jij. Het is jóuw muzikale ontwikkeling, ik ben er voor de professionele begeleiding en reality-check. Je hoort jezelf namelijk altijd anders dan een ander, daarom hebben zelfs de beste zangers nog weleens zangles! Ik adviseer daarom ook je les altijd op te nemen, zodat je gaat wennen aan je eigen klank en thuis kunt terugluisteren wat we gedaan hebben. Je kunt dan thuis de oefeningen doen zoals we in de les gedaan hebben. En het is superleuk en motiverend om nog even die prachtige toon op een lastige noot terug te kunnen horen die er na een paar aanwijzingen zomaar ineens zonder moeite uitvloog!

Om je mogelijkheden te vergroten en stemproblemen te voorkomen zorgen we er altijd eerst voor dat de basis goed zit. Ik ga uit van klassieke basistechnieken waarmee je je hele stemomvang op een veilige manier kunt trainen. Binnen die omvang en jouw stemtype passen we moderne zangtechnieken toe.

Over Suzanne

Suzanne studeerde jazz en pop aan het Utrechts Conservatorium, en aan het Rotterdams Conservatorium studeerde zij af met een Braziliaans eindconcert. Om zich verder te verdiepen in moderne zangtechniek heeft zij EVTS level I en II gevolgd. Daarnaast heeft zij zich bij klassieke zangpedagogen ontwikkeld tot klassiek mezzosopraan. Zij treedt op onder de naam Suzanne Lena met zeer uiteenlopende gezelschappen.  Electro Côco, live-uitzendingen op radio en tv, Opera Trionfo, Kamer Operaproject, Hojotoho Operastudio, en Spaanse muziek. Als singer-songwriter schrijft en zingt Suzanne Engelstalige popliedjes en Nederlandstalige gezongen gedichten, waarbij zij zichzelf op piano begeleidt. Als bevlogen muziekdocent staat zij tegenwoordig voor de klas op basisscholen, waar zij de lessen op gitaar begeleidt. Ook hiervoor componeert ze zelf liedjes.

Suzanne geeft ook de cursus Wegwijs op klavier voor de allerjongsten, en bij voldoende deelname start ze dit seizoen ook een Kinder Popkoor op.

Contact met Suzanne

Telefoon 06 3615 8477
E-mail suzannelena@hotmail.com

Lestarieven cursusjaar 2020-2021

(schuif de tabel op je mobiel  heen en weer om alle info te kunnen zien, of kantel je telefoon)

LESVORM LESDUUR TARIEF < 21jr TARIEF ≥ 21jr  LESSEN
individueel les wekelijks 45 min. € 1.530 €1.850 38
individueel les wekelijks 30 min. € 1.020 €1.234 38
individueel les wekelijks 20 min. € 715 n.v.t. 38
Kinderkoor 50 min. € 325 n.v.t. 35
Kinderkoor* (al les) 50 min. € 295 n.v.t. 35
Wegwijs op klavier Kijk hier

N.B.

  • Een lesseizoen heeft standaard 38 lesweken. Vakanties worden niet meegerekend.
  • Het kinderkoor seizoen heeft standaard 35 lesweken.  (*) Voor kinderen die bij ons al les hebben geldt een kortingstarief.
  • Andere lesvormen zijn mogelijk in overleg
  • Het jongerentarief tot 21 jaar is vrijgesteld van BTW.

.