Jong beginnen met Muziek!

Direct naar:
-contact, lestarieven
-Muziek voor de Ukkepuk
-Wegwijs op klavier
-Kinder Popkoor
-Oriëntatie Muziekinstrumenten
-AMV

Spontaan muziek maken, zingen en dansen met onze kinderen is van het grootste belang  en hartstikke leuk. Er zijn verschillende cursussen voor de leeftijd van 0 tot +/- 10 jaar.

N.B. als uw kind op zeer jonge leeftijd al een sterke voorkeur heeft voor een specifiek instrument, raadpleeg dan de docent van het desbetreffende instrument. Zie daarvoor de lesaanbod pagina.

Muziek voor de Ukkepuk
(0-4 jaar samen met een volwassene)

Zo jong, zo klein? 
Voordat een kind leert lezen heeft het minstens 5 jaar lang taal om zich heen gehoord en is dit gaan imiteren. Zonder die ervaringen in de eerste levensjaren zou een goede taalontwikkeling onmogelijk zijn. Precies zo werkt het met muziek: Na 20 weken zwangerschap is het gehoor uitontwikkeld. De muzikale ontwikkeling begint dus bij dit allereerste begin: Beleven, horen, alles nadoen en dan… zien we dat in ieder kind een muzikant schuilgaat!
Bovendien: Jong-geleerde muzikale vaardigheden hebben een positieve invloed op ieder ander leerproces.

Lesinhoud:
Liedjes en versjes en op natuurlijke wijze verbonden met:

 • Beweging: ‘paardje rijden’, spelen, dansen, schommelen, wiegen, knuffelen.
 • Muziek maken met instrumenten die speciaal zijn ontworpen voor kleine kinderen.
 • Opbouw van een muzikale ‘basiswoordenschat’ door middel van melodische en ritmische echospelen.
 • Bewegen op / luisteren naar CD-muziek.
 • Een ongedwongen en gezellige sfeer, die tegelijkertijd rustig en gestructureerd is.
 • De kinderen worden begeleid door hun vader of moeder, of een andere volwassene waarmee het kind vertrouwd is.
 • Er is veel persoonlijke aandacht. Er wordt gewerkt in groepjes van maximaal 9 ouder-kind paren.

Deze lessen Muziek voor de Ukkepuk worden gegeven door onze viooldocente Serena Vanheuverswijn. Zij heeft haar methodiek en pedagogiek vakken op het Conservatorium afgerond met een uitzonderlijk hoge beoordeling en aanprijzing van docenten, en is dus bij uitstek geschikt voor het geven van de lessen aan de allerjongsten!

Voor meer informatie over Serena Vanheuverswijn verwijzen we naar haar docentenpagina.

Wegwijs op klavier (5-8 jaar)

Individuele oriënterende les voor toekomstige piano-, orgel- en keyboardspelers.
Wist je dat het toetsenbord van een klavierinstrument ons heel handig laat zien hoe het toonsysteem is opgebouwd? Daarom is een instrument met toetsen het beste startinstrument dat er bestaat! Omdat je alles vóór je ziet, kunnen zelfs kinderen van 5 jaar via zo’n instrument ongekend veel leren.

Lesinhoud:
Met deze allerjongsten worden er veel muziekspelletjes gedaan. Verbazend snel weten ze wat kleine en grote stapjes zijn, waar welke noten liggen èn hoe ze heten, en welke tooncombinaties ‘mooi’ en welke ‘spannend’ klinken. En je zult zien: Muziek maken kunnen ze als de beste. De echte muziektheorie is dan later een koud kunstje; in deze speelse lessen hebben de jonge kinderen ongemerkt al heel veel aangetipt!
Ieder die ouder is, wordt uiteraard passend bij diens leeftijd benaderd en uitgedaagd.
Er wordt aandacht besteed aan

 • Speel- en handhouding
 • Aanslag
 • Vingerzetting
 • Muziektheorie met praktische oefeningen
 • Noten lezen
 • Van blad spelen, op gehoor spelen en improviseren

Kinder Popkoor  (8-12 jaar)

!! Kom naar de open les op zaterdag 28 november om 16:00 uur. Meld je hier aan per email.
Zingen kan soms spannend zijn, maar samen zingen is vooral gezellig en leuk! Vooral als je moderne en tijdloze Popliedjes kan zingen. En als je veel samen hebt gezongen is alleen ook niet zo eng meer. Er is ruimte voor solo’s voor wie die dat graag wil.
Al zingend in een koor ben je bezig met
  • je muzikaliteit ontwikkelen
  • je zangstem ontwikkelen
  • je geheugen trainen
  • kennismaken met andere talen
  • noten leren lezen
  • je bewust worden en verbeteren van je houding en ademhaling
  • leren luisteren naar je eigen stem en die van anderen
  • vrienden maken
Kom zingen bij het Kinderkoor van De Nieuwe Muziekschool en leer liedjes zingen van over de hele wereld! Wij starten dit seizoen bij voldoende aanmeldingen (minimaal 10). De repetities zullen plaatsvinden op de zaterdagmiddag.  Het seizoen wordt afgesloten met een optreden.
Kijk ook op onze Kinderkoor pagina.

De lessen Wegwijs op Klavier en het Kinder Popkoor worden gegeven door onze zangdocente Suzanne Pijpers. Suzanne studeerde jazz en pop aan het Utrechts Conservatorium, en aan het Rotterdams Conservatorium studeerde zij af met een Braziliaans eindconcert. Als singer-songwriter schrijft en zingt Suzanne Engelstalige popliedjes en Nederlandstalige gezongen gedichten, waarbij zij zichzelf op piano begeleidt. Als muziekdocent staat zij ook voor de klas op basisscholen, en naast zangdocente begeleidt ze bij ons het kinderkoor.

Voor meer informatie over Suzanne Pijpers verwijzen we naar haar docentenpagina.

Oriëntatie Muziekinstrumenten (6-10 jaar)

De cursus oriëntatie muziekinstrumenten is een hele leuke voorbereidende cursus voor kinderen van 6-10 jaar die interesse hebben in muziek,  maar nog niet weten op welk instrument ze willen gaan spelen.

In groepjes maakt Annelieke Lieverse je op een speelse manier kennis met verschillende muziekinstrumenten. Je gaat zelf instrumenten verkennen en ze uitproberen. En tijdens muzikale spelletjes leer je ook een aantal basisprincipes zoals; ritme, dynamiek, vorm en tempo. Om je te inspireren zullen leerlingen en docenten van DNM hun instrument demonstreren in de les.

Kijk ook op onze Orientatie-AMV pagina.

AMV-Algemene Muzikale Vorming (6-9 jaar)

De AMV cursus is een goede cursus voor kinderen van 6-7 jaar en 8-9 jaar die al spelenderwijs kennis willen maken met muziek in het algemeen. In 10 lessen van een uur ontdekken we de beginselen van het samen muziek maken. Op deze manier vormen we een basis voor je verdere muzikale ontwikkeling.

De kinderen gaan samen muziek maken en gevoel voor ritme, melodie en samenklank ontwikkelen. We zullen veel spelletjes doen en ook luisteren naar muziekfragmenten. We gebruiken de blokfluit, een xylofoon en ritme instrumenten om de lesstof tot leven te wekken.

De lessen van de cursus hebben een thema zoals de seizoenen, dieren en emoties. Zo is elke reeks weer anders en kan je een heel jaar AMV volgen.

Kijk ook op onze Orientatie-AMV pagina.

De lessen Oriëntatie Muziekinstrumenten en AMV  worden gegeven door onze klarinetdocente Annelieke Lieverse. Annelieke studeerde klarinet aan het conservatorium van Utrecht. Naast een uitmuntende klarinetiste te zijn heeft ze zich gespecialiseerd in het onderwijs aan jonge kinderen. Daarvoor ontwikkelde zij haar eigen lesmethoden die ze inmidels al jaren met succes toepast. “Het geeft me energie en voldoening om anderen wegwijs te maken in de muziek. En het inspireert me ook in het ontwikkelen van mijn eigen spel”.

Voor meer informatie over Annelieke Lieverse verwijzen we naar haar docentenpagina.

Contact

Muziek voor de Ukkepuk: 06 2984 4413 serena.hm@hotmail.com
Wegwijs op klavier: 06 3615 8477 suzannelena@hotmail.com
Kinder Popkoor: 06 3615 8477 suzannelena@hotmail.com
Oriëntatie: 06 1829 5619 annelieke.lieverse@gmail.com
AMV: 06 1829 5619 annelieke.lieverse@gmail.com

Lestarieven cursusjaar 2020-2021

(schuif de tabel op je mobiel  heen en weer om alle info te kunnen zien, of kantel je telefoon)

LESVORM LESDUUR TARIEF LESSEN
Muziek voor de Ukkepuk (0-4 jaar) 45 min € 150,- 10
Proefles Muziek voor de Ukkepuk 45 min €15,- 1
Wegwijs op klavier (5-7 jaar) 20 min €715,- 38
Proefles Wegwijs op klavier 20 min gratis 1
Kinderkoor 50 min. €325 35
Kinderkoor* (al les) 50 min. €295 35
Cursus Muziekoriëntatie 60 min € 75 5
Cursus AMV 60 min € 150 10