Strijkers orkestspel voorbereiding / ondersteuning

Direct naar lestarieven, contact
violen_samenspel

In een orkest spelen is leuk! Samen tot een mooie klank komen, de muziek beleven en naar een concert toewerken. Maar orkestspel vergt andere vaardigheden dan wanneer je solostukken speelt. Lizette Bertelsmann geeft twee cursussen voor orkestspel, voor de jongere leerlingen en voor volwassen leerlingen.

Strijkers orkestspel voorbereiding

Hier gaan we in op de specifieke vaardigheden die je nodig hebt om in een orkest te spelen. Hoe kun je de typische orkeststreken onder de knie krijgen en zelf studeren, hoe bereik je dat snelle tempo dat in eerste instantie onmogelijk lijkt en hoe kun je efficiënt je partijen studeren?  Heb je ambitie om in een orkest te spelen maar wil je eerst meer leren over orkesttechniek? Dan is deze workshop wat voor jou!
Het niveau wordt aangepast aan de deelnemers, wel verwacht ik dat je de 1e positie volledig beheerst en enigszins bekend bent met (eenvoudig) positiespel. Bij twijfel kun je contact opnemen.

Strijkers orkestspel ondersteuning

Voor de violisten die al in een orkest spelen en in korte tijd hun spel willen verbeteren is deze ondersteuning uitermate geschikt. Viool technische aspecten die je vaak tegenkomt in orkest partijen worden geoefend, en samen studeren jullie een orkestpartij in: deelnemers ontvangen voor aanvang van de workshop een orkestwerk waaraan gerepeteerd wordt.

Wanneer?

We starten op twee momenten per jaar:

  • Najaarscursus:   5 weken
  • Voorjaarscursus:   5 weken

Lesdagen

  • in overleg met de deelnemers
  • doorgaans in de namiddag of avond

Over Lizette

Lizette koos er als vierjarigemeteen voor om viool te gaan spelen. Inmiddels is ze afgestudeerd als Master of Music, geeft concerten en geeft vioolles bij DNM en in Utrecht.Lizette heeft zich gespecialiseerd in het lesgeven aan jonge kinderen. Tijdens haar stage leerde ze van Wiesje Miedema aan de Muziek- en dansschool Amstelveen in de praktijk om (groeps)lessen te geven aan jonge en zeer jonge kinderen. Later volgde ze bij deze docente de applicatiecursus voorbereidend viool en kreeg methodieklessen bij Koosje van Haeringen aan het Koninklijk Conservatorium.

Telefoon:06  2122 5710
e-mail:mail@lizettebertelsmann.nl

Lestarieven

Lestarieven voor ensembles, bands en koren vind je hier.