Saxofoonles en Blokfluitles in Bussum

 

Altijd al een blaasinstrument willen leren spelen? Dan kun je bij De Nieuwe Muziekschool in Bussum terecht voor Saxofoon én Blokfluit! Onze docenten zijn gediplomeerd én gepassioneerd docent, ervaren en bovendien actief als uitvoerend musicus. Klik op de oranje namen om direct naar de betreffende pagina’s te gaan.

Saxofoon

Voor Saxofoonles kan je terecht bij Hanneke Veldhuizen. Hanneke geeft les op sopraan, alt, tenor én bariton, maar geeft ook Blokfluitlessen en coacht ensembles.

De saxofoon werd vanaf 1840 ontwikkeld door de Belgische bouwer van muziekinstrumenten Adolphe Sax (1814-1894), naar wie het instrument ook is vernoemd. Je kunt op saxofoonles als je 8 jaar of ouder bent. Belangrijk is dat je voortanden gewisseld zijn en je handen groot genoeg zijn om bij de kleppen te kunnen. Je bent nooit te oud om het te leren! Een saxofoon kun je huren bij Harry Bakker in Muiderberg.

Blokfluit

De blokfluit is hét blaasinstrument bij uitstek waar je op zeer jonge leeftijd mee kan beginnen. Al met 5 of 6 jaar  kan je een blokfluit leren spelen. De blokfluit is een wat makkelijker instrument dan bijvoorbeeld een dwarsfluit, klarinet of saxofoon. Maar het principe is het zelfde. En daarme een hele goede opstap als je later een ander blaasinstrument wilt leren spelen. Bijvoorbeeld de Saxofoon.
Dat neemt niet weg dat de blokfluit ook een specialisatie is. Er zijn genoeg blokfluitisten die tot op zeer hoog niveau concerten geven. De blokfluit is een al heel oud instrument en was veel te horen in de middeleuwen op feestjes van koningen en de adel.

Omdat het een melodie instrument is kan je er al snel bekende melodietjes van de radio op spelen. Dus het hoeven niet alleen kinderliedjes of traditionele blokfluitliedjes te zijn.
Je neemt een blokfluit ook heel makkelijk mee op reis.

Door samen met anderen te spelen maak je harmonie. Dus samenspelen met je docent of medecursisten verbreed je muzikale kennis en gehoor. En het klinkt gelijk nóg een stuk mooier dan alleen. Onze blokfluit docent is Jacqueline Dubach.

Kortom,

Wil jij leren meespelen met de muziek waar jij graag naar luistert? Wil je leren soleren en improviseren? Onze docenten geven op een eigentijdse manier les in stijlen klassiek,  jazz, pop, soul, funk en dance.  Er is veel aandacht voor improvisatie, spelen op gehoor en samenspel en uiteraard spelen van bladmuziek. Samenspelen hebben de docenten hoog in het vaandel. En er worden dan ook veel samenspeel projecten georganiseerd en gelegenheden om op te treden.

Onze docenten geven muziekles op maat. Ze werken niet standaard elke week een hoofdstuk van een boekje door, maar vinden het belangrijk om te weten wat jouw muzikale smaak is en welke leerstijl het beste bij jou past om goed je instrument te leren spelen.

Voor meer info over de docent, achtergrond, lesstijl en  -tarieven en het aanvragen van een proefles; kijk op de docentenpagina’s via de links onderaan deze pagina.

Jacqueline Dubach | Hanneke Veldhuizen